divendres, 22 de juny del 2007

PRESENTACIÓ

El gran repte del Centre Excrusionista de Flix per a l’any 2007 és viatjar fins la serralada del Karakorum (Pakistan) per escalar la paret de 1.300 m. de la Shipton Spire de 5.850m.


El per què és fàcil de explicar, perquè és la nostra passió, la nostra afició i aquesta després de gairebé 15 anys escalant per arreu del món ens veiem capacitats d’emprendre un projecte tan ambiciós com aquest.


Sortirem de Barcelona amb avió fins Islamabad (Pakistan), després amb vehicle durant dos dies fins arribar a Skardu. Posteriorment amb jeep (unes 7 hores) fins Askole on comença el trekking de 3 dies fins al camp base de la Shipton Spire.Aquesta impressionant agulla de 1.300 m. de roca es troba situada a la glacera del Trango juntament amb altres parets de semblant alçada que totes juntes formen el conjunt de parets més impressionant del món.


En aquesta paret hi ha un total de 9 rutes, totes elles de força dificultat. De aquestes 4 són americanes, una italiana, una eslovena i les altres tres són variants de alguna de les primeres.
La idea és obrir la nostra pròpia ruta, aquesta seria la primera catalana i espanyola ja que uns vascos van obrir una variant però sense fer el cim.Posteriorment també ha hagut algun intent per part de escaladors del país però sols una escaladora va fer cim acompanyada de dues americanes.
Per obrir la nostra ruta ens farà falta possiblement de dues a tres setmanes d’escalada a la paret, dormint a la mateixa amb hamaques de paret. L’escalada no tan sols serà difícil per la seva verticalitat sinó també per l’alçada (el cim està a 5.850m.) a la que ens haurem d’aclimatar (en aquesta alçada hi ha la meitat d’oxigen que a casa nostra)